środa, 21 listopada 2012
Brukselka z pieca
Po raz kolejny sprawdziła się reguła, że prosto znaczy pysznie.
Jeśli jeszcze nie próbowaliście tej wersji, to nie zwlekajcie ani chwili dłużej.
Do pieca! :)
Brukselka z pieca
brukselka (u mnie 500g)
3 łyżki oliwy
odrobina soli
oregano
Brukselkę oczyścić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Brukselkę ułożyć na blasze do pieczenia, polać oliwą, posypać solą i oregano, wymieszać. Piec ok 30 minut, aż do zezłocenia.
Podawać z ziemniakami.
U nas były pieczone, i ogórek konserwowy, ale myślę, że sadzone jajo pasuje tu idealnie:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brukselka z pieca jest najlepsza!
OdpowiedzUsuńTwoją wersję wypróbuję.
Spróbowałem, jest bardzo dobra
UsuńSpróbowałem, jest bardzo dobra i prostsza do wykonania, innym razem użyję masła klarowanego zamiast oliwy
UsuńSpróbowałem, jest bardzo dobra
UsuńUwielbiam brukselkę.Zaserwuje jutro Twój przepis rodzinie.
OdpowiedzUsuńo super przepis, muszę wypróbować, a brukselką mam w domu
OdpowiedzUsuń