sobota, 19 maja 2012

A do chleba...




Przedstawiam sycący, bogaty w białko, będący także źródłem wapnia, jakże zwyczajny, a jednak wspaniały, domowej roboty twarożek ze szczypiorkiem.
Przyrządza się go w 5 minut.
Po zjedzeniu kilku kanapek z takim twarożkiem żadne brzuszki-łakomczuszki nie będą nękane głodem przez kilka dobrych godzin:) W celu podniesienia walorów smakowych i wizualnych polecam dodatek wyhodowanej na parapecie okna rzeżuchy:)

Twarożek ze szczypiorkiem
2 kostki chudego twarogu
pęczek szczypiorku
jogurt naturalny lub maślanka
sól i pieprz do smaku

Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy szczypiorek i jogurt/maślankę (do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji- ja dodałam ok 200 ml), doprawiamy pieprzem i solą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny:) Anonimowych komentatorów proszę o podanie chociaż imienia. Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję. Zapraszam Was również do polubienia mojego profilu na Facebooku, a będziecie na bieżąco z nowymi wpisami:)