sobota, 19 maja 2012

Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa

Chodzi za mną myśl takowa:
Czy sałatka brokułowa
Uszczęśliwi podniebienie,
Uspokoi me sumienie?
By łakomstwo swe poskromić
I z żołądka głód przegonić
Radzę wszystkim jej spróbować
I się smakiem delektować:)

Sałatka brokułowo-jajeczno-pomidorowa
1 brokuł
4 jajka
czerwona cebula
200 g pomidorków koktajlowych
pieprz i sól
sok z połowy cytryny
1-2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin




Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie kilka minut- powinien być półtwardy, studzimy i dzielimy na różyczki.
Jajka gotujemy na twardo- po ostudzeniu obieramy i kroimy na ćwiartki.
Pomidory kroimy na pół, a cebulę w piórka.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy pieprzem i solą.
Podajemy z kawałkiem ulubionego pieczywa.

Smacznego!


Krecia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny:) Anonimowych komentatorów proszę o podanie chociaż imienia. Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję. Zapraszam Was również do polubienia mojego profilu na Facebooku, a będziecie na bieżąco z nowymi wpisami:)