środa, 21 listopada 2012

Brukselka z pieca


Po raz kolejny sprawdziła się reguła, że prosto znaczy pysznie.
Jeśli jeszcze nie próbowaliście tej wersji, to nie zwlekajcie ani chwili dłużej.
Do pieca! :)


Brukselka z pieca
brukselka (u mnie 500g)
3 łyżki oliwy
odrobina soli
oregano

Brukselkę oczyścić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Brukselkę ułożyć na blasze do pieczenia, polać oliwą, posypać solą i oregano, wymieszać. Piec ok 30 minut, aż do zezłocenia.
Podawać z ziemniakami.
U nas były pieczone, i ogórek konserwowy, ale myślę, że sadzone jajo pasuje tu idealnie:)

5 komentarzy:

  1. Brukselka z pieca jest najlepsza!
    Twoją wersję wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbowałem, jest bardzo dobra

      Usuń
    2. Spróbowałem, jest bardzo dobra i prostsza do wykonania, innym razem użyję masła klarowanego zamiast oliwy

      Usuń
  2. Uwielbiam brukselkę.Zaserwuje jutro Twój przepis rodzinie.

    OdpowiedzUsuń
  3. o super przepis, muszę wypróbować, a brukselką mam w domu

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny:) Anonimowych komentatorów proszę o podanie chociaż imienia. Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję. Zapraszam Was również do polubienia mojego profilu na Facebooku, a będziecie na bieżąco z nowymi wpisami:)