Włoska doskonałość. Niebo w gębie. Uczta dla oka.
Sałatka Caprese
2 kulki mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
listki świeżej bazylii
oliwa extra virgin
szczypta oregano
Mozzarellę i pomidory kroimy w plasterki, układamy na przemian. Dekorujemy listkami bazylii, skrapiamy oliwą i posypujemy oregano.
Zestaw idealny dla mnie to Caprese z jeszcze ciepłą grzanką. A pod wieczór i lampka białego wina nie zaszkodzi. Siła tkwi w prostocie:) Polecam!
Wiem ,że pyszna jest taka sałatka :)
OdpowiedzUsuńproste i smaczne, moja ulubiona włoska sałatka. Zapraszam do wypróbowania mojej, z pieczonymi pomidorami.
OdpowiedzUsuńhttp://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/
Dziękuję, wygląda bardzo apetycznie, na pewno spróbuję przy najbliższej okazji!
Usuń