poniedziałek, 18 czerwca 2012

Caprese

Jedna z moich ulubionych sałatek. Miękka mozzarella, soczysty pomidor, świeża bazylia, odrobina oliwy.
Włoska doskonałość. Niebo w gębie. Uczta dla oka.

Sałatka Caprese
2 kulki mozzarelli
2 dojrzałe pomidory
listki świeżej bazylii
oliwa extra virgin
szczypta oregano

Mozzarellę i pomidory kroimy w plasterki, układamy na przemian. Dekorujemy listkami bazylii, skrapiamy oliwą i posypujemy oregano.
Zestaw idealny dla mnie to Caprese z jeszcze ciepłą grzanką. A pod wieczór i lampka białego wina nie zaszkodzi. Siła tkwi w prostocie:) Polecam!





3 komentarze:

  1. proste i smaczne, moja ulubiona włoska sałatka. Zapraszam do wypróbowania mojej, z pieczonymi pomidorami.
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, wygląda bardzo apetycznie, na pewno spróbuję przy najbliższej okazji!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny:) Anonimowych komentatorów proszę o podanie chociaż imienia. Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję. Zapraszam Was również do polubienia mojego profilu na Facebooku, a będziecie na bieżąco z nowymi wpisami:)