wtorek, 19 czerwca 2012

Truskawki, rukola i pieprz. Sałatka.

Podążając za powszechnie znaną i wielokrotnie potwierdzoną zależnością, że prawdziwy urok tkwi w prostocie, proponuję Wam dziś jedną z moich ulubionych letnich sałatek. Kolejna truskawkowa wariacja w tym sezonie:)
Niewiele składników, niewiele przygotowań i ogrom przyjemności:)

Sałatka truskawkowa z rukolą, fetą i pieprzem
400 g truskawek
70 g rukoli
200 g fety (ja dałam w zastępstwie kawałek kremowej rolady z dodatkiem czosnku)
oliwa extra virgin
1 łyżka octu balsamicznego
świeżo zmielony czarny pieprz

Truskawki myjemy i kroimy na 4 części. Fetę kroimy na małe kosteczki. Dodajemy rukolę, łyżkę oliwy i łyżkę octu balsamicznego. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Delikatnie mieszamy.
Przed podaniem można ponownie pokropić oliwą.


Nie wiem jak będzie w waszym przypadku, ale to jedna z moich ''miłości od pierwszego posmakowania'':-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny:) Anonimowych komentatorów proszę o podanie chociaż imienia. Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję. Zapraszam Was również do polubienia mojego profilu na Facebooku, a będziecie na bieżąco z nowymi wpisami:)